23 Eylül 2014 Salı

Klasik Wrap Slingler Hakkında Pratik Bilgiler

Merhaba,

Bir önceki yazımızda slinglerin genel özelliklerinden, kullanan anneler için avantaj ve dezavantajlarından bahsedip, kendi tecrübelerimi aktarmıştım. Bu yazımda da klasik model bağlamalı slinglerden bahsedeceğim. (İngilizcesi wrap sling olarak geçer)


Klasik bağlamalı slingler özellikle yenidoğanlar için en uygun sling türüdür. Başlangıçta her anne için biraz pratik gerektirip, göz korkutsa da kullanım rahatlığı, farklı pek çok kullanım şekli olması nedeniyle pek çok anne tarafından tercih edilir. Birkaç pratikten sonra hiç de gözde büyütmeye gerek olmadığını bizzat kendi tecrübelerimle gönül rahatlığı ile söyleyebilirim.

Başlıca özellikleri:
  • Bağlamalı wrap slingler; ortalama olarak 2,5 - 3 metreden 5,5 - 6 metreye kadar değişen uzun kumaşlardır aslında. Uzunluk farkları da kullanım amacı ve bağlayacak kişinin boyu ve kilosu ile orantılı olarak sling bedenlerini oluşturur. Bebeğinizin doğduğu andan itibaren, ortalama 4 yaşına kadar kullanım için uygundur. Kullanma süreniz çocuğunuzun ağırlığına, sizin taşıma kapasitenize ve çocuğunuzun kucakta taşınmaktan sıkılıp sıkılmamasına göre değişir. En çok kullanacağınız dönem 0-1,5 yaş arasındaki dönem olacaktır. Çocuğunuz yürümeye başladıktan sonra kullanımınız devam edip, daha seyrek kullanmaya başlarsınız. Çocuğunuz yürüse bile pazar, havaalanı, market gibi kalabalık yerlerde, çocuğunuz yorulup kucak istediğinde veya yanınızda puset yokken uykusu geldiğinde kullanmaya devam edebilirsiniz.
  • Farklı pek çok bağlama şekli olup, emzirmek ve bebeğinizi size bağlıyken uyutmak için idealdir. Ev işlerinizi rahatlıkla bebeğinizle birlikte yapabilirsiniz. Bağlamadığınız zamanlarda ya da çocuğunuz büyüdüğü zaman hamak ya da salıncak şeklinde kullanımı da mevcuttur.
  • Tüm slinglerde olduğu gibi bağlamalı slinglerde de bebek anne kucağında oturur gibi ya da anne göğsünde uyur gibi sarıp sarmalanır. Sling, bebeğin sıkıca annenin bedenine yakın durması onun sakinleşmesine yardım eder.
  • Slinglerin kolik bebekler üzerinde olumlu etkisi bulunmaktadır. Bebek slingin içinde güvendeyken sizin hareketlerinizle hafif bir sallama etkisi de olacağı için hem gaz sancısından da kurtulacaktır. Zaten çoğu bebek taşıma ürünü rahim içi ortamını bebeğe hissettirdiğinden herhangi sıkıntılı bir durumda yenidoğanı slinge almak en harika yöntemdir. Yapılan araştırmalar sling ile taşınan bebeklerin diğerlerine göre daha az ağladığını gösteriyor. Eğer sizin de bebeğiniz kolikse onu slinge koymayı denemenizi tavsiye ediyoruz.
  • Önümüz kış, yağışlar başladı. Soğuk ve yağmurlu havalarda da sling kullanımı hem bebeğinizi sizin vücut sıcaklığınız ile ısıtır hem de soğukta pusetle dolaşmaktan kesinlikle daha rahattır.
Başlıca bağlama şekillerinden örnekler:
Farklı bağlama stillerinden örnekleri aşağıdaki resimde görebiliriz. www.dogalaile.com internet sitemizde de sling bağlama ile ilgili youtube videolarımıza da bakmanızı tavsiye ederiz.

Bebeğinizin omurga gelişimi için sakıncalı olduğundan bebeğinizin yüzü dışarı pozisyonda taşınmasını kesinlikle önermiyoruz!


Bebeğinizin  hassas tenine yakın temas edeceği için seçtiğiniz sling kumaşı çok önemlidir, mutlaka organik pamuk ve kimyasal boya içermeyen ürünleri kullanmanızı ve slinginizin uzun ömürlü olması için dayanıklı kumaşlı ürünler seçmenizi tavsiye ederiz. Ürünlerini Doğal Aile'de bulabileceğiniz Alman Didymos markası alanında bir numara olup, organik, el dokuması jakarlı kumaş ile slinglerini üretmektedir.

Sevgiyle,

Doğal Aile
Anıl Ö. Özmen

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder