10 Temmuz 2014 Perşembe

Mucizevi Kehribar Diş Boncularının Sırrı Nedir?

Merhaba,

Kehribar diş kolyesi ile geçen sene kızım Mila doğduğunda Estonya’da oturan kayınbiraderimin kolye hediye etmesi ile birlikte tanıştım. Kehribarın, özellikle de Baltık kehribarının özelliklerini biliyor ve kendim tiroid hastalığım ve hamilelik dönemi baş ağrılarım için küpe ve kolye olarak  kullanıyordum. Bebeklerde de özellikle Avrupa ve Uzakdoğu’da yaygın kullanıldığını Selim Amca sayesinde öğrenmiş oldum. 


Kolyeyi kızım 4 aylıkken salya salınımı başlayıp, ağzına her aldığı ile dişlerini kaşımaya çalıştığı, mobilyaları kemirmeye başladığı dönemde kullanmaya başladım. Salya salınımı da rahatsızlığı da gözle görülür şekilde %90 azaldı. Şu anda 17. Ayımızdayız, aynı anda 2 azı diş çıkarttığı zamanki 1 gün süren ateş haricinde hiçbir sorunumuz olmadı diş ile ilgili çok şükür. Büyüklerimiz boşuna ‘öğrenmenin yaşı yok’ dememişler !! Teşekkürler Selim Amca.

Gelelim bence mucize ve doğal olan kehribarın özelliklerine:

- Kehribarın (amber) sırrı boncukların içerisinde gizlidir. İçerdiği Süksinik asit ya da amber asidi Avrupa ülkeleri ve Uzak Doğu’da uzun yıllardır doğal bir antibiyotik olarak bilinmekte ve şifalı bir madde olarak farklı tedavi şekillerinde kullanılmaktadır. Kimyasal formülü C4 H6 O4 olan amber asidi bir mineral değildir, kozalaklı ağaçların doğal reçinelerini içeren organik bir maddedir. 

- Geleneksel kehribar boncuklarından yapılan takılar diş çıkarmanın yan etkileri olan ağrı, iştahsızlık, mide bulantısı, kulak ağrısı, ateş ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde doğal bir tedavidir. Aynı zamanda doğal bir ağrı kesici olan kehribar bebeğinizi rahatlatarak onun ilaç gereksinimini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir. İltihap sökücü) ve tedavi edici özellikleri klasik tıp tarafından da kabul edilmekte olup, sakinleştirici, ağrı kesici, spazm giderici, balgam söktürücü ve ateş düşürücü etkileri uzun zamandır bilinmektedir. Bu nedenlerle diş çıkaran bebekler ve küçük çocuklar için mükemmel bir yardımcıdır. Bebeğiniz diş boncuğunu taktığında, vücut ısısı bir tür reçine olan amberin içindeki şifalı yağları açığa çıkarır ve bu yağlar cilt tarafından emilerek kan dolaşımına karışır. Kehribar bir taş olmadığından, sıcak ve yumuşak bir dokunuşu vardır. Hafif ve rahat bir kullanım sağlar.


-       Kehribar, hiç bir yan etkisi olmayan, tamamen doğal bir ağrı kesicidir. Boğaz, kulak ve mide yanmalarını; enfeksiyonları ve solunum rahatsızlıklarını azaltıcı etkisiyle bilinmektedir. Tiroid hastalıkları için de kullanılır. Annelerimiz de hamilelik döneminde ve doğum sonrasında migren, mide ağrıları için, hatta loğusalık sendromu için kullanabilirler.




Çoğu annenin ortak sorularına da kısaca değinelim :

Ø Bebeğim kolyeyi çiğneyebilir mi?

Hayır. Kehribar kolyeler çiğnenmek için değil, ağrının oluştuğu yere en yakın şekilde tene temas ederek kullanmak içindir. Diş çıkaran bebekler için boyun bölgesi en ideal yerdir. Ürünü seçerken bebeğinizin boynuna uygun olduğunu kontrol ediniz. Uzun gelirse, uzun kalan kısmı boynun arka kısmında tene temas edecek şekilde kullanabilirsiniz. Kolye ne çok bol ne de çok sıkı olmalıdır. Kolyeyi taktığınızda bebeğinizin çenesinden geçip, çıkmamalı, boyuna oturmalıdır. Küçük bebeklerde gözetin altında tutmanızda fayda var.

Ø Etkisini göstermesi için ideal kullanım şekli ve zamanı nedir?

Etkisini gösterebilmesi için gün içerisinde uzun sürelerle kullanılmalıdır. Dilerseniz sadece yatarken çıkartabilirsiniz, yatarken boynunda da kalabilir. Bileklik ya da halhal şeklinde kullanıyorsanız 24 saat süresince takabilirsiniz. Kullanmaya istediğiniz zaman başlayabilirsiniz, 3-4 aylık dönem diş aktivitelerinin yoğun olması nedeniyle ideal dönemdir. Etkisini kullanmaya başladığınız andan itibaren 1-2 gün içinde göstermeye başlar.

Ø Bakımını nasıl yapmalıyım?

Bakımı için özel bir şey yapılmasına gerek yoktur. Losyon, parfüm gibi yabancı kimyasallardan ve dış yüzeyini çizecek sivri cisimlerden uzak tutmanız yeterlidir. En büyük düşmanları, oksitlenme oranını artırdığı için yüksek ışık ve ısıdır. Banyo yaparken kalabilir, havuza girerken kimyasallardan etkilenmemesi için çıkartmanızı tavsiye ederiz. Denizde kalıp kalmaması sizin tercihiniz, bence çıkartırsanız ışıktan daha az etkilenmiş olur.

Yıkamak için sadece sıcak su yeterlidir, sabun veya deterjan kullanmayınız. 10-15 günde bir akan suyun altında yıkamanız uygun olur. Organik ve doğal bir madde olduğundan, bakımı için başka bir şey yapılmasına gerek yoktur.

Kullanımı güvenli midir?

Ø Evet, güvenle kullanabilirsiniz. Her boncuğun arası kopmayı önlemek için özel düğümlenmiş olup,  klipsi özeldir. Boncuklar inci tanesinden bile küçük olup, olası bir yutma söz konusu olursa, sindirilebilir, doğal bir maddedir.

Sahte olup olmadığını nasıl anlarım?

Ø Boncuğa ateşte ısıtılmış metal çatal ya da bıçağı tutun, sahte olandan plastik kokusu gelir, gerçek boncuk çam reçinesi gibi kokar.

Not: www.dogalaile.com’dan temin edebileceğiniz kolye ve bilekliklerimiz orjinal Baltık kehribarıdır, kendi grup firmamız Looduspeere Estonya’da faaliyette olup, Baltık bağlantımız oradan gelir. İlave olarak ürünlerimiz Alman kuruluş Dekra tarafından güvenlik testleri yapılmış ve sertifikalandırılmıştır.Olası sorularınız için info@dogalaile.com’a mail atabilirsiniz.

Sevgiyle ve Sağlıkla Kalınız

Anıl Özmen- Doğal Aile





Kaynaklar: wikipedia, taşlar.net, şifalı taşlar.org, looduspeere, scienceornot.net

1 yorum:

  1. Bizde bir haftadır kehribar kolye kullanıyoruz ama hiç salyası azalmadi kızımın bir faydasını göremedim henüz 😞

    YanıtlaSil