14 Şubat 2017 Salı

Hindistancevizi Yağı Her Eve Lazım !!!

Mucizevi hindistancevizi yağı ile ilk ne zaman tanıştım hatırlamıyorum ama uzunca bir süredir kullandığımı söyleyebilirim. Türkiye'de bulunmadığı için,önceden yurtdışından temin ediyordum. Son yıllarda çok şükür kıymeti anlandı ve artık Türkiye'de de raflarda yerini aldı. Hepimizin bildiği o mis kokulu hindistancevizi (Cocos nucifera), daha çok tropik bölgelerde yetişen ve kalın kabuklu meyveleri yenilebilen bir palmiye türü. Hindistancevizinin beyaz etli bölümünün kurutularak soğuk sıkım yöntemiyle sıkılmasıyla hindistancevizi yağı elde ediliyor.

Hindistancevizi yağı, doğada bulunan en yumuşak ve şifalı yağlardan biri. Gelelim başlıca kullanım alanlarına;



  • Gıda olarak tüketimi: Güçlü bir antioksidan ve yağ yakıcıdır. Bu nedenle detoks programlarında, vücudu toksinlerden arındırmak amaçlı kullanılır. Sağlıklı atıştırmalıklar yaparken, kek, kurabiyelerinizde kullandığınız yağın yerine rahatlıkla kullanabilirsiniz. Sabahları kahvenizin içine 1 çay kaşığı koyup,karıştırarak içebilirsiniz. Ekmek üzerine sürüp ister sade, ister üzerine reçel ile tüketebilirsiniz. Sürümü yumuşaktır hızlı donar ve oda sıcaklığında yumuşar.


  • Cilt Bakımı: Makyaj temizleyici,yüz ve vücut nemlendirici olarak rahatlıkla kullanabilirsiniz. Diz, dirsek gibi özellikle kışın kuruyan bölgelerde oldukça etkilidir. Cilde sürerek, 10 dk bekleterek, ılık suyla durulamanız yeterli olacaktır. Her gün tıraş olurken tahriş olan ciltler için ise tıraş kreminin içine bir miktar koyarak deneyebilirsiniz. Hindistancevizi yağının tahrişi onaran, yara iyileştirici ve tedavi edici özelliği vardır. Güneş yanıklarında, pişik ve tahrişlerde kullanabilirsiniz, yatıştırır. Sıkılaştırıcı ve yağ yakıcı özelliği ile hamilelik çatlaklarında da kullanabilirsiniz.
  • Saç Bakımı: Yaz kış saçınızın parlak ve yumuşak olması için banyodan 10 dakika önce 1 çay kaşığı kadar hindistancevizi yağını elinize yedirip saçınına sürün ve bekletin. Banyodan sonra saçınızın daha parlak olduğunu ve kolay tarandığını göreceksiniz. Kıvrılan ve asi bukleler için de düzenleyici olarak sürebilirsiniz. Bebeklerdeki saç konağı için de kullanabilirsiniz, saç derisini nemlendirir ve olumlu katkısı olur. Bebeklerde alerjisi olup olmadığını kontrol etmekte her zaman fayda olduğunu hatırlatalım tabiki.
  • Bebek Bakımı: Tahriş ve cildi yatıştırıcı özelliği ile çok güzel bir pişik iyileştirici ve pişik önleyicidir. Bebeğinizin bezini değiştirirken rahatlıkla koruyucu olarak kullanabilirsiniz. Bebek ve çocuklarda banyodan sonra nemlendirici losyon şeklinde tüm vücuduna sürüp nemlendirebilirsiniz. Bebeklerin cildi çok kuru olup, neme ihtiyacı vardır.
  • Diş Bakımı:  Soda ile karıştırarak diş beyazlatıcı ve temizleyici olarak kullanabilirsiniz. Detoks programlarında oil pulling şeklinde ağızı toksinlerden arındırma kullanımı da vardır.
E haklıymışım değil mi her eve lazım diye? Her zamanki gibi güvenilir, sertifikalı organik ürünü seçin ki faydasını görün. Türkiye'de thelifeco markasıyla organik sertifikalı olarak mevcut ve kesinlikle denemenizi öneririm

Sevgiyle

Anıl Özmen- Doğal Aile

Kaynaklar:Naturalparents network

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder