14 Nisan 2015 Salı

Doğal Mucize Kehribar !!!

Merhaba,

Daha önce kehribar ile ilgili kendi deneyimlerimizi paylaştığımız bilgilendirici bir yazı yayınlamıştık. Bilgilerini paylaşmayı seven, doğa ve doğadan yana olan bir anne olarak kehribar mucizesini tekrar yazmak istedim.

Öncelikle, hem tiroid rahatsızlığı olan ve kızını 2 yaşına kadar emzirip ilaç kullanmayıp, baş ağrısı, bilek ağrısı vs için kehribardan faydalanan ben, hem bilek ağrısı nedeniyle kullanan eşim, hem de kızım kehribarlarımızdan çook memnunuz.

Biz Türkiye’de yeni tanışıyoruz ve hala kehribarın özelliklerini bilmeyen çok anne baba var. Halbuki Avrupa ve Uzakdoğu’da yaygın kullanılan, resimlere bile konu olan kehribarın kullanımı eski Mısır firavunları dönemine kadar uzanır. Aşağıdaki resim 1847 yılına aittir.




 İşte size kehribar kullanımı ile ilgili tarihten bazı örnekler; 

  • Antik Roma'da çeşitli hastalıklara karşı (Akıl hastalıkları) koruyucu olarak kullanılmıştır. Kehribar tozu ile bal karışımının boğaz, kulak ve göz rahatsızlıkları için, suyla içilen kehribar tozunun ise mide hastalıklarına iyi geldiği düşünülmekteydi. 
  • Türk bilim adamı İbni Sina, kehribarı birçok hastalığa ilaç olarak niteliyordu.
  •  Doğu ülkelerindeki inanışa göre, kehribar dumanı ruhu güçlendiriyor ve cesaret veriyor Çin'de, sakinleştirici ve ağrı kesici olarak kullanılıyordu. 
  • Orta Çağ'da, sarılığın iyileştirilmesi için kehribar taneleri taşınırdı. Vücut zayıflığına ve cildin sağlıksız rengine bu sarı taşın sihirli güçlerinin engel olacağına inanılıyordu. 
  •  I. Dünya Savaşı'na kadar kehribar hala bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmaktaydı.  II. Dünya Savaşı'na kadar, özellikle Almanya'da kehribar tesbihler bebeklerin üzerine konularak, dişlerinin acısız ve güçlü çıkması sağlanmaya çalışılırdı.


Gelelim bence mucize ve doğal olan kehribarın özelliklerine:

- Kehribarın (amber) sırrı boncukların içerisinde gizlidir. İçerdiği Suksinik asit ya da amber asidi  kozalaklı ağaçların doğal reçinelerini içeren organik bir maddedir. 

- Geleneksel kehribar boncuklarından yapılan takılar diş çıkarmanın yan etkileri olan ağrı, iştahsızlık, mide bulantısı, kulak ağrısı, ateş ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların giderilmesinde doğal bir tedavidir. Aynı zamanda doğal bir ağrı kesici olan kehribar bebeğinizi rahatlatarak onun ilaç gereksinimini azaltır, bağışıklık sistemini güçlendirir. İltihap sökücü) ve tedavi edici özellikleri klasik tıp tarafından da kabul edilmekte olup, sakinleştirici, ağrı kesici, spazm giderici, balgam söktürücü ve ateş düşürücü etkileri uzun zamandır bilinmektedir. Bu nedenlerle diş çıkaran bebekler ve küçük çocuklar için mükemmel bir yardımcıdır. Bebeğiniz diş boncuğunu taktığında, vücut ısısı bir tür reçine olan amberin içindeki şifalı yağları açığa çıkarır ve bu yağlar cilt tarafından emilerek kan dolaşımına karışır. Kehribar bir taş olmadığından, sıcak ve yumuşak bir dokunuşu vardır. Hafif ve rahat bir kullanım sağlar.

Kehribar, hiç bir yan etkisi olmayan, tamamen doğal bir ağrı kesicidir. Boğaz, kulak ve mide yanmalarını; enfeksiyonları ve solunum rahatsızlıklarını azaltıcı etkisiyle bilinmektedir. Tiroid hastalıkları için de kullanılır. Annelerimiz de hamilelik döneminde ve doğum sonrasında migren, mide ağrıları için, hatta loğusalık sendromu için kullanabilirler.

Sevgiyle kalın,

Anıl Özmen- Doğal Aile



Not: www.dogalaile.com’dan temin edebileceğiniz kolye ve bilekliklerimiz orjinal Baltık kehribarıdır, kendi grup firmamız Loduspeere Estonya’da faaliyette olup, Baltık bağlantımız oradan gelir. İlave olarak ürünlerimiz Alman kuruluş Dekra tarafından güvenlik testleri yapılmış ve sertifikalandırılmıştır. Olası sorularınız için info@dogalaile.com’a mail atabilirsiniz.

kaynak:wikipedia,amber.org

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder